Bra mat att frysa in

IMG_9286

Lins- och sötpotatissoppa och nyttiga chokladbollar. In i frysen för att ätas när bebis kommit! Ikeas största glaslådor är toppen, rymmer massor. 

Jag spenderar dagarna med att förbereda för bebis ankomst. Bland annat fyller jag frysen med matlådor som är enkla att värma när tid och energi lyser med sin frånvaro så där i början av bebisperioden. Hittills har det blivit lins- och sötpitatissoppa, lasagne och så har en falukorv med hög kötthalt och ekologiska laxfiléer fått flytta in i frysen. Och så har jag gjort en rejäl laddning med mina nyttiga chokladbollar och min müsli.

Millas lasagne 

Köttfärssås

1 kg svensk nötfärs
2 gula lökar
1 chili
2 förpackningar krossade tomater
1-2 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 msk kalvfond
1 msk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk honung
Peppar

Bechamelsås 

1,5 l mjölk
50 g smör
6 msk mjöl
1-2 dl riven ost
1 tsk salt
Peppar

Varva köttfärssås, bechamelsås och lasagneplattor i en stor form. Strö över riven ost på toppen och grädda i ugn i ca 30 minuter tills den fått fin färg. Låt svalna och skär upp bitar lagom att frysa in i matlådor. Klart!

image

Har en vision om att vänta in bebis med ett stort kanelbullebak. Vi får se om det blir tid till det nästa vecka för nu börjar jag äntligen bli frisk från min hemska förkylning och orkar mer. Vill också hinna träffa några vänner nästa vecka :) Annars är bebis välkommen när som helst, nu i vecka 38 är hon fullbakad. Ser fram emot förlossningen med skräckblandad förtjusning.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>