Anledningen till att det varit lite tyst här

image image

Japp, jag väntar en liten bebis!

Att ha en blogg full av gröna recept, superfood och hälsotips rimmar rätt illa med illamående, aptitlöshet och trötthet. Därför har det inte varit så många nya recept här och rätt tyst från mig. Från vecka 7 kunde jag inte få i mig annat än rostmackor, majskakor och stuvade makaroner och låg helt däckad hemma. Ett och annat glas Brämhults apelsinjuice också. Illamåendet hade mig i ett järngrepp och att bara tänka på en grön smoothie fick det att vända sig i magen på mig. Visst är det konstigt?! Allt jag ville var att ge det lilla fröt näring men det gick inte att äta vettigt. Så höll det mer eller mindre på till v.14 när jag kunde återgå till en mer normal kost även om illamåendet fortfarande kom då och då. En grön smoothie, äggsmörgås och fiskrätter funkade runt v.16.

image
E
n av mina bättre frukostar under den värsta illamåendeperioden.  

Nu i v.22 kan jag äta som vanligt (utifrån gravidkost så klart) och boosta med näring igen. Kaffe börjar långsamt kännas okej och aptiten har återvänt. Tröttheten som jag kände i början är borta och nu är det mer sömnbrist pga kissa + sammandragningar på natten som spökar. Magen växer så att det knakar och ont gör det tyvärr också. Växtvärk from hell :( Har fått vara hemma från jobbet och vila en del men hoppas vara tillbaka fullt ut snart även om jag så smått börjat acceptera att det nog de kommande månaderna kommer att bli fler och fler krämpor. Men så värt det i slutändan <3

image
En body jag köpte ungefär en månad innan jag blev gravid. Kunde inte låta bli, så klockren :) 

Nu hoppas jag kunna bjuda på lite fler recept och grön inspiration här på bloggen och säkerligen blir det en del gravidsnack också. Det är en stor del av mitt liv nu och det allra bästa som hänt oss. Att få känna sparkarna från vår lilla bebis slår allt annat. Nu är det näringsfokus som gäller igen och jag har fyllt frysen med mina nyttiga chokladbollar, banan- och jordnötsgodis och massor av frukt till kommande smoothies när sötsuget sätter in. Det har också blivit en del soppor, halloumi och gröna frukostar här hemma på sista tiden.

imageFavoriträtten är tillbaka; rotfrukter i ugn och smörstekt halloumi. Svårslaget! 

imageÄntligen en grön frukost! Juice från juicemaskinen, kiwi och surdegsknäcke med avokado. 

imageEn av våra vardagsrätter; grön ärtsoppa med pepparrotsswirl. Enkelt, nyttigt och gott. Dessutom vego!

imageNyttiga chokladbollar perfekta att bara ta fram från frysen när sötsuget sätter in! 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Anledningen till att det varit lite tyst här

    • Tack :) Ja det känns så roligt och spännande även om det ibland är svårt att inte längre kunna bestämma över sin kropp. Tur att det nu går att äta bra igen i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>