3 x frukostfavoriter just nu

image

1. Havregrynsgröt 

En gammal favorit gör intåg tillsammans med hösten. Jag vill ha små havregryn, chiafrö, linfrö och kanel i min gröt. Just nu toppar jag den med pappas hemkokta blåbärssylt, Renée Voltaires mandelsmör och mjölk. Riktigt längtar efter detta när jag vaknar!

image

2. Knäckemacka och juice 

Klassisk helgfrukost. Med juice eller smoothie. Surdegsknäcke med mycket leverpastej för järnets skull och fräsch gurka. Juicen blir oftast grön eller orange och smoothien oftast rosa :)

image

3. Fil och müsli + kiwi

Just nu är jag så nöjd med min müsli som jag gör själv. Har fått till ett riktigt bra recept enligt både mig och mannen. Knepet är att lägga ner mycket tid och kärlek och det tar några timmar. Men då har jag också dubbel sats när jag är klar som fyller två stora burkar och räcker länge. Till müslin äter vi ekologisk A-fil och jag vill gärna ha något grönt vid sidan om; en kiwi, en grön juice eller liknande. Här kommer receptet, perfekt köksfix nu när hösten står för dörren.

Millas dundermüsli 

1 helt paket havregryn från Saltå kvarn (650 g)
1 paket hirsflingor från Saltå kvarn (250 g)
1 paket boveteflingor från Saltå kvarn (250 g)
3 dl riven kokos
2 dl pumpakärnor
2 dl krossat linfrö
1 dl sesamfrö
3 dl blandade nötter, hackade
1/2 dl äkta kanel
1 dl kallpressad kokosolja (smält)
1 dl honung av bra kvalitet (smält)
Vatten

Blanda allt väl. Rosta i ugn på plåt, ca 175 grader i 15 minuter. Rör om då och då. Täck inte hela plåten. Det blir ett par plåtar 😉 Låt svalna ordentligt och tillsätt sedan superfoods i din müsli innan du lägger den i burkar.

Gojibär
Bipollen
Russin
Mullbär
Torkade bananer, lätt krossade
Hyvlad kokos

När jag gjort ordning en tallrik toppar jag sen alltid med 1 tsk chiafrö för magens skull.

image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>