Glassig fruktsmoothie

image image

Efter en vecka i stugan med färska blåbär i filen varje morgon var det nu dags för en sedvanlig smoothie när vi landat hemma några dagar. Att komma hem till en kyl som ekar tomt vet vi alla hur oinspirerande det är. Särskilt om man ska resa vidare om ett par dagar och det inte lönar sig att fylla den. Då kommer man långt på skafferi och frys. I skafferiet fanns en burk kokosmjölk, chiafrö och andra superfoods. I frysen frukt och bär. Smoothiefrukosten räddad. Knäckebröd är också en livräddare som håller sig fräsch länge. Och ägg i kylen. Klarar sig längre i kyl än vad som står på. Kaffe och te så klart. Där har ni mina bästa knep för semesterns ”komma hem”-dagar. Och här kommer receptet på den glassiga smoothien.

Millas glassiga fruktsmoothie 

1 dl fryst ananas i bitar
1 dl fryst persika i bitar
1/2 fryst banan i bitar
1 dl jordgubbar (jag hade frysta)
1 msk chiafrö
1 tsk baobab
1 dl kokosmjölk kung markatta
Ca 1 dl vatten

Mixa i stark mixer eller matberedare. Det ska vara svårt i början men tillsätt vatten för att få smeten stt gå runt. Sen blir det glassig konsistens. Mums!!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>