Världens godaste nyttiga chokladbollar (igen)

image image

Ursäkta att jag tjatar men åh vad goda nyttiga chokladbollar jag gör just nu!!! Nyss gjorde jag en laddning gluten-, mejeri- och sockerfria chokladbollar i en nyttig men ändå supergod tappning. Blev riktigt bra faktiskt och till och med mannen gjorde tummen upp! Som vanligt har jag fokus på att maxa med näring och bryr mig inte om kalorier eller low carb. Dadlar innehåller mycket energi men också mycket näring. De innehåller sju olika vitaminer och tio mineraler såsom till exempel C-vitamin, A-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium och järn. De är även rika på kalium och niacin. Bra näringsboost med andra ord, både för nervsystem, tarmar och immunförsvar.

I mina raw food bollar har jag alltid superfoods som macapulver och chiafrön. Nu skippade jag det och höll mig till originalreceptet av chokladbollar så mycket som möjligt. Uppdaterade receptet lite till ikväll. Nu är de perfekta!

Millas nyttiga chokladbollar 

1 + 1/2 dl glutenfria havregryn
3/4 dl riven eko kokos
1/2 dl mandelmjöl + 1 dl hasselnötter
2 msk rå kakao (full med näring!)
1 msk ”vanlig” eko kakao
1 -2 tsk honung av bra kvalitet
8 stora färska eko dadlar
1 -2 msk kallpressad kokosolja
1/2 dl riktigt starkt kaffe
4 msk valfri mjölk

(1 dl riven eko kokos)

Kör de torra ingredienserna i matberedare till ett mjöl. Sen i med resten och kör till en krämig smet. Låt stå i kylen en stund för att stelna och forma sen till små bollar och rulla sen i riven kokos. Låt stå i kylen eller förvara i frysen om du inte tänker äta dem på ett par dagar. Perfekt att ta fram när suget sätter in. Fulla med näring!

Tur att det här bara är ett av alla nyttigare snacks som finns :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>