Grön ärtsoppa med pepparrotsswirl

imageimage

Jag gjorde världens godaste, enklaste och billigaste middag till mig och mannen nyss. Nyttig och näringsrik dessutom! Grön ärtsoppa med pepparrotsswirl. Kanske låter det inte så gott men det var det absolut.

Millas gröna soppa

500g ekologiska gröna ärtor, frysta
1 grönsaksbuljongtärning, Kung Markatta
3 dl vatten
1 gul ekologisk lök
2 msk smör
1 dl mjölk
Peppar och ev. salt

2 dl turkisk yoghurt
2 msk riven pepparrot

Blanda yoghurt med nyriven pepparrot väl. Låt stå och gosa till sig. Fräs lök i smör och häll sen på ärtor, vatten och buljong. När det kokar så låt det koka i 10 minuter innan du stavmixar soppan slät och smakar sen av med peppar, mjölk och ev. salt. Servera med en klick pepparrotsyoghurt i soppan. Mums!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>