Maten är min medicin, botar med sötpotatissoppa

Mannen har ont i halsen och jag har en diffus känsla av trötthet i kroppen. Något virus virus som riktigt vill bryta ut? Medicinerar med näring. Har precis varit på Coop Extra och rotat runt i ekohyllan. Apelsiner, mango, babyspenat, ingefära och banan fick följa med hem och ska imorgon bitti omedelebums bli frukostsmoothie!

image

Som utlovat gjorde jag soppa till mannens onda hals förmån. Hittade ett recept på het sötpotatissoppa igår och insåg att vi hade alla ingredienser utom kokosmjölk hemma. Därav besöket på Coop efter jobbet. Soppan blev jättegod och mannen var tacksam. Till den åt vi ett surdegsbröd och capresesallad (egenodlade cocktailtomater och basilika samt mozzarella till extrapris). Mums!

Het sötpotatissoppa

1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
400 gram sötpotatis(ar)
1 msk olja
0,5 st röd chilifrukt
500 gram krossade tomater

0,5 tsk salt
0,5 dl röda linser
4 dl kokosmjölk Kung Markatta Eko
2 st grönsaksbuljongtärning(ar) Kung Markatta Eko
3 dl vatten
basilika

image image image
Tillagning

1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter.

3. Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>